Over mij

Mijn naam is Jeanette Omloo en ik heb mijn diploma Speurhondeninstructeur Praktijkspeuren gehaald bij het Speurhonden Training Center van Henk en Brenda Bouman te Amersfoort.

Met heel veel passie ben ik door het Speurhonden Training Center opgeleid tot Speurhondeninstructeur Praktijkspeuren. Met diezelfde passie als waarmee ik ben opgeleid wil ik u en uw hond leren en helpen om samen een goed speurteam te vormen! Want speuren is leuk!

Diplomauitreiking

Hoe het allemaal is begonnen

Toen in 2009 op 8-jarige leeftijd zware HD werd geconstateerd bij mijn Sheltie, Tommy, kwam dit best wel hard aan bij mij. Omdat een heupkopresectie aan beiden heupen hem nog een leuk leven kon bieden, besloot ik om hem te laten opereren. Een feit was echter wel dat de lange wandeltochten en de hondensport agility waar wij samen zoveel plezier aan beleefd hadden definitief tot het verleden zouden behoren. Ik wilde na het herstel van Tommy toch nog samen met hem iets leuks doen en op advies van de dierenarts zijn wij begonnen met speuren. Dit was geen praktijkspeuren maar een vorm van recreatief sportspeuren. Algauw bleek dat Tommy dit geweldig leuk vond om te doen en dat deed mij enorm veel goed en plezier!

Doordat ik graag toch nog een actieve werkhond wilde waar ik ook nog agility mee kon doen kwam er in 2010 een nieuwe huisgenoot bij, een Australian Shepherd, genaamd Aybo. Vanaf zijn puppytijd ging Aybo al met Tommy en mij mee speuren. En algauw bleek dat ook hij het speuren erg leuk vond! Ik had er enorm veel plezier in dat zowel Tommy en ook Aybo door het dolle heen gingen als zij zagen dat ik de speurspullen pakte. Ja, het feest begon dan voor mijn twee speurneuzen! Zelf werd ik er gewoon vrolijk van als ik zag hoe die twee stonden te popelen om aan de slag te kunnen gaan!

Gaandeweg raakte ik erg gefascineerd door de geurwereld van mijn honden en mijn interesse in het speuren groeide. Ik was onder de indruk van het natuurlijke gedrag van mijn honden en nieuwsgierig naar wat er zich allemaal afspeelde rondom het reukorgaan van de hond. Toen ook nog bleek dat Aybo zich inmiddels ontwikkeld had tot een hond met meer speur capaciteiten dan het recreatieve sportspeuren wat wij op dat moment deden, begon mijn zoektocht naar meer mogelijkheden in deze tak van hondensport.

Na verschillende workshops op het gebied van speuren kwam ik tijdens mijn zoektocht uiteindelijk terecht bij het Speurhonden Training Center van Henk en Brenda Bouman in Amersfoort. Nadat ik eerst met Aybo bij Henk en Brenda Bouman ben gaan praktijkspeuren, werd algauw besloten dat ik de opleiding tot Speurhondeninstructeur Praktijkspeuren zou gaan volgen. En daarmee werd een droom werkelijkheid!

Alhoewel Aybo op dit moment mijn praktijkspeurhond is, en ik met Tommy alleen recreatief doe speuren om nog op een leuke manier met hem bezig te zijn, prijkt de foto van Tommy als logo op de homepage van deze website. Een welverdiende ereplaats voor hem want zonder Tommy was dit waarschijnlijk nooit mogelijk geworden!